top of page

REACTIES OP "IN DE SCHOOT VAN DE ZEE"

Het is een bloedmooie film, door de menselijkheid die eruit spreekt. Zelden zag ik vadertje zee zo mooi. Het idee om naar het strand te gaan in de winter om mensen te spreken over de zee, die in jezelf bruist, is een  geweldig en ook geestig  film-idee. Verrassend dat je midden in de film beschrijft hoe de de zee in jezelf stroomt, breekt en bruist. Soms ijl, af en toe woedend. Je maakt echt een wending  die goed werkt en dat tijdloze van bewegend water vorm geeft.

                                                        

Kees Hin

------

 

Mooi. Heel mooi! Een meesterwerk.

 

Sarah Marijnissen

-----

... dit was nou precies recht in m'n hart. en helemaal waar ik diepe behoefte aan had.

 

Adelheid Roosen

-----

 

George Schouten  vraagt naar het knarsen van het wiel ‘dukkha’ in het leven van de koudwaterzwemmers. Dat was niet alleen voor de zwemmers zeer herkenbaar, maar ook voor de kijker werd dit boeddhistische begrip tastbaar.

Doordat het duidelijk bij de Pier van Scheveningen gefilmd is, doorweven met zwermen van vogels, gaf dat rust van plaats en werd het ook voor mij een verinnerlijkte gebeurtenis van leven en dood.

 

Hein Warnaar

 

-----

 

Je beste film.

 

Bennie Roeters

 

----

 

Bijzonder vond ik dat George op het strand hoorbaar voor camera en microfoon zelf op het strand met die zwemmensen in gesprek ging en zo letterlijk dicht bij hen bleef. En ook zijn eigen angsten voor lijden- de angst voor de angst voor het sterven, niet verborgen hield toen hij vertelde wie er in redelijk korte tijd in zijn directe omgeving gestorven waren. Bij de ene persoon knarste het wagenwiel wat meer dan de ander. Een man in de film werd geconfronteerd met zoveel dood en ongeluk voordat hij in de gaten kreeg dat het zeewater hem tot de lippen gestegen was.

 

Zie de hele recensie van het Boeddhistisch Dagblad 

https://boeddhistischdagblad.nl/achtergronden/93250-in-de-schoot-van-de-zee-juweeltje-aan-boeddhistisch-filmisch-snoer/

 

----

 

Moest er even in komen, maar de beelden waren werkelijk prachtig, en ik begon gaandeweg steeds meer sympathie te voelen met deze bonte groep mensen die allemaal op hun eigen manier die ijskouwe zee in duiken.

En de luchten waren minstens zo mooi als de zee.

 

Bert Keizer

 

----

Intrigerende film en een opvallend  mooi en spannend geluidsdecor. 

 

Johnny Kuiper

---

Het is verbluffend dat zo’n intieme film nog uitgezonden wordt door de publieke omroep. Er is nog hoop!!! Gefeliciteerd.

 

Ate de Jong

 

---

 

Wat een prachtige film in beelden en woorden. De film heeft me meegesleurd.

 

Renee van den Berg Tap

 

----

 

George ik heb de film nu 3 keer gezien, iedere keer geniet ik er meer en meer van. Jouw vragen, eerlijkheid en kwetsbaarheid hebben geleid tot de diepgang van de film.

 

 Willemijn Bessem-Nienhuis Mulder 

 

----

 

Een bijzondere ontroerende film. 

 

Douwe Hoitsma

 

-----

 

Ik heb hem 11 keer gezien…blijft bijzonder

 

Tom Zwaan

 

----

 

Koptekst 1

bottom of page